ISSN 2617-8001 (Print), ISSN 2664-5297 (Online)
LASER TRILOBUM NÖVÜNÜN YARPAQ VƏ MEYVƏLƏRİNİN KİMYƏVİ KOMPONENTLƏRİNİN KEYFİYYƏT TƏRKİBİNİN QAZ-XROMATO-MASS-SPEKTROMETRİYA METODU İLƏ ÖYRƏNİLMƏSİ
Siracəddin V. Sərkərov, Gültəkin K. Qasımova, İlhamə R. Cahangirova

Laser trilobum L. (Apiaceae) növünün meyvə və yarpaqlarının asetonla ekstraksiya edərək alınmış ekstraktiv maddələr cəminin Qaz-Xromato-Mass-spektrometriya metodu ilə kimyəvi komponentlarinin keyfiyyət tərkibi öyrənilmişdir, 22 komponent, o cümlədən olein turşusu, ftal turşusu, butil undesil efiri, 1-eykozanol, 12-trikozanon, xolestra-4,6-dien-3-ol və retinol (vitamin A) identifikasiya edilmişdir. 

Açar sözlər: Laser trilobum, Apiaceae, seskviterpen laktonlkari, kumarinlər QX-MS, kimyəvi komponentlər, identifikasiya
Ədəbiyyat

ABCDE